Biografija

JanezObraz
Harmonikar, skladatelj, multiinštrumentalist in diplomirani fizik Janez Dovč (*1980) se je glasbi povsem posvetil leta 2004, ko se je pridružil eni najuglednejših slovenskih zasedb Terrafolk. Razvil se je v izjemnega odrskega in studijskega glasbenika. Njegovo igranje lahko slišimo na več kot 40 nosilcih zvoka.

Kot glasbenik, skladatelj in producent sodeluje s številnimi domačimi in tujimi ethno, klasičnimi, pop in jazz solisti, orkestri (Orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTVS, Sounds of Slovenia) ter ustvarjalci najrazličnejših studijskih, filmskih in gledališčih projektov (Carmina Slovenica, Lojze Krajnčan, Izidor Leitinger, The Fool Cool Orchestra, SNG Drama…).

Prejemnik nagrade Vesna za najboljšo filmsko glasbo za celovečerni film Drevo (2014).

Ustanovitelj in umetniški vodja Glasbene zadruge Celinka – ustvarjalnega polja, ki odpira možnosti in podpira zmožnosti za ustvarjanje, izvajanje in poslušanje glasbe.

Pri projektu Sounds of Slovenia je pod njegovim umetniškim vodstvom zbranih 25 vrhunskih slovenskih glasbenikov in solistov, ki z modernimi aranžmaji slovenske ljudske glasbe skrbijo za promocijo slovenije na večjih dogodkih v tujini (Bruselj 2008, zaključek predsedovanja EU, Shanghaj 2010 – World EXPO itd).

Ustanovitelj Zavoda Godibodi in umetniški vodja Festivala Godibodi, ki od leta 2007 poteka v Ljubljani in drugih mestih