Jesenske novičke

Spoštovana in cenjena publika,

ker so moji dnevi te dni polni raznolikih in zanimivih dogodkov, vas v nadaljevanju o nekaterih želim obvestiti in vas obenem tudi prijazno povabiti k obisku. Začenši z jutrišnjim dnem, ko bomo na ljubljanskem gradu v prenovljeni Hribarjevi dvorani nastopili z imenitno zasedbo in prav posebnim gostom. V soboto se potem odpravljam na prvi del evropske turneje ob izdaji nove plošče z Elda triom (v Slovenijo pridemo februarja 2017), sledi promocija  zanimivega in posebnega avtorskega prvenca tubista Gorana Krmaca v Cankarjevem domu, za Miklavža pa vljudno vabljeni v Kino Šiška, kjer bo orkester 40-tih nastopajočih, zbranih v projektu Sounds of Slovenia, na povabilo Jureta Longyke in VAL202 v Izštekanih 10 predstavil uspešnice, ki so v preteklih letih izšle na kateri od 100-tih izdaj Ustvarjalnega polja Celinka.si, seveda v posebej za to priložnost pripravljenih aranžmajih. Za konec leta pa so predvidene nove ponovitve glasbeno-gledališke predstave Tesla, o novih terminih v Cankarjevem domu vas obvestim.

V upanju, da se srečamo, vas lepo pozdravljam,

Janez Dovč

Janez Dovč: gost na gradu

janez_dovc_bojan_stepancic1

3.11.2016 Ljubljanski grad / Hribarjeva dvorana
Tretji koncert glasbenega cikla Gost z gosti bodo oblikovali vrhunski glasbeniki, ki jih poznamo kot soliste in člane mnogih slovenskih zasedb. Nastopili bodo v zanimivi kombinaciji, ki bo s svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah. Glasbeniki so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje. Kot ambasadorji slovenske kulturne in naravne raznolikosti s svojim zanimivim nastopom večkrat nastopajo na različnih festivalih in prireditvah v tujini (Kitajska, Indija, Velika Britanija, Izrael, Irska, Italija, Argentina itd).

Janez Dovč – harmonika, vokal, elektronika
Boštjan Gombač – klarinet, piščali, vokal, pojoča žaga, zvočila
Goran Krmac – tuba, stomp box
gost: Gregor Volk – vokal, akustična kitara

Elda Trio, promocijska turneja

eldaflayerlivedates

Po promocijskem koncertom v eminentnem londonskem prizorišču King’s place se z mednarodno zasedbo Elda odpravljamo na promocijsko turnejo po Švedski, Angliji ter Sloveniji.

Mednarodni trio tvorimo Janez Dovč na harmoniki, švedsko-slovenska jazz-folk vokalistka Emilia Mårtensson in brazilski tolkalec Adriano Adewale. Zasedba je posnela album z 11-timi inovativnimi skladbami v katerih se prepleta ljudska, avtorska in jazz glasba.

Bogate osebne izkušnje, različne glasbene tradicije, ljudske pripovedi, uporaba tradicionalnih glasbil nadgrajenih z elektroniko katerih rezultat so originalne skladbe s popolnoma novim zvokom.

Recenzija plošče na Rockline.si.
VEČ O PROJEKTU na naši spletni strani www.eldatrio.com

 

Tesla, glasbeno-gledališka predstava

fotobojanstepancic

Za menoj je uspešna premiera glasbeno-gledališke predstave Tesla. Po treh polnih predstavah bo  predvidoma zopet na sporedu v mesecu decembru v Štihovi dvorani Cankarjevega doma. Lepo povabljeni že sedaj.

Predstava se sprehodi skozi devet poglavij Teslovega življenja, ki s pomočjo glasbe, poskusov, biografskih odlomkov in citatov dostopno predstavijo svet Nikole Tesle, njegovih izumov ter predvsem njegove neizmerne humanistične želje po izboljšanju sveta za naslednje generacije in je pri publiki izjemno lepo sprejeta.

Promocija nove plošče, Goran Krmac Kvartet

kvartet

29.11 bomo v sklopu Cankarjevih torkov v Klubu CD predstavili novo avtorsko ploščo skladatelja in instrumentalista Gorana Krmaca. Album je ob zanimivi instrumentalni zasedbi zvočno nekaj posebnega, Goran, sicer odličen jazz tubist, pa se s svojim prvencem predstavi tudi kot skladatelj in vodja zasedbe.

http://www.cd-cc.si/sl/glasba/dojo-with-akira-sakata-goran-krmac-kvartet-9811/

Izštekani 10, Sounds of Slovenia

fb-cover_sos

6.12.2016 / Kino Šiška

Tudi ob izteku letošnjega leta VAL 202 in oddaja IZŠTEKANI pripravljata tradicionalno manifestiacijo IZŠTEKANIH 10. Naslov tokratne je SOUNDS OF SLOVENIA. V ljubljanskem KINU ŠIŠKA bo nastopilo prek dvajset vrhunskih slovenskih instrumentalistov in ravno toliko vidnih slovenskih vokalnih solistov. V prenovljenih, okrepljenih, nenavadnih, nepričakovanih, skratka maksimalno izštekanih izvedbah boste slišali številne znane slovenske skladbe zadnjih let

Pod umetniškim vodstvom multiinstrumentalista in komponista Janeza Dovča so se zbrali vidni glasbeniki: basist Jani Hace, kitarist Robi Pikl in bobnar Sergej Randjelović (vsi člani Elevators in mnogih drugih zasedb), mutipraktik Boštjan Gombač, tubist Goran Krmac, vsestranski Klemen Kotar, sekcija pihal in trobil, godalca Barja Drnovšek in Bojan Cvetrežnik iz Simboličnega orkestra, legendarni tolkalec Nino Mureškič, članice in člani skupine Jararaja…  in mnogi drugi, seznam še zdaleč ni končan.
Pred mikrofonom se bodo zvrstili Rudi Bučar, Matevž Šalehar – Hamo, Maja Pihler – Bilbi, Eva Hren, Vesna Zornik iz Katalene, Ana Bezjak, Metod Banko, Nika Perunović iz Patetica, ženska vokalna skupina Katice, Bort Ross, Saša Vipotnik iz skupine Neomi, Brina Vogelnik, Aleš Hadalin, Nejc Sajovic in Jaša Hedžet, Uroš Buh, Jan Tomšič in še kdo. In repertoar? Ta naj za zdaj ostane še skrivnost, izdamo le to, da bo kajpak sestavljen iz skladb sodelujočih pevcev, da jih je bilo veliko izglasovanih za Popevko tedna na Valu 202 in da jih vsekakor zelo dobro poznate. No, v prenovljenih, posebej za Izštekanih 10 pripravljenih verzijah seveda še ne…Comments are closed.